Vilken form av leasing ӓr bӓst?

Allt fler privatpersoner gӧr som många fӧretag och vӓljer att leasa sin bil. Man slipper lӓgga ut en stor summa pengar på att kӧpa bil, fӧr den egna insatsen kan snabbt bli hӧg om bilen ӓr relativt ny. I tillӓgg har man mindre ansvar, och kan få en ny bil efter bara ett par, tre år. Det finns dock olika former av leasing och det gӓller att vӓlja den som passar bӓst fӧr ens behov.

361-4-operationell-leasingHur upplӓgget formuleras kan variera mellan olika bolag fӧr leasing, men i stort sett handlar det om operationell och finansiell leasing. Med den finansiella leasingen ligger ett stӧrre ansvar på kunden sjӓlv, medan operationell leasing fokuserar på firman som leasar ut bilen.

Fӧrdelar med operationell leasing

Vad man vӓljer ӓr naturligtvis beroende på vilka behov familjen eller fӧretaget har. De flesta vill i alla fall ha en bil som startar som den ska och fungerar. Man har varken tid eller lust att ligga och  mecka med bilen på morgonen nӓr alla ska ivӓg till jobb eller skola. Med leasing slipper man allt detta utan har alltid en bra bil. LeasePlan erbjuder operationell leasing som kommer med många fördelar.

En annan sak som avgӧr hur man planerar sitt bilӓgande ӓr ekonomin. Hur mycket man kan betala varje månad och om det finns pengar fӧr reparationer och allt annat som fӧljer med ett bilkӧp. Det ӓr ju inte bara att inskaffa en bil utan det finns flera skatter och avgifter som tillkommer, fӧrutom bensin och fӧrsӓkring. Allt detta slipper man med operationell leasing, det tar leasingfirman hand om.

Olika alternativ

Operationell leasing innebӓr mindre risker och ansvar, samtidigt som man inte ӓger bilen sjӓlv. Den binder inte upp ens kapital utan man kan lӓgga upp en månatlig budget som brukar vara lӓttare att styra. Det finns avdrag att gӧra fӧr en del av momsen och man kan också gӧra avdrag fӧr sjӓlva hyran av leasingbilen. Vad är bäst, leasa eller köpa bil? läs mer om det i den här artikeln från Aftonbladet.

Det gӓller alltså att analysera sin situation och komma upp med en lӧsning som kommer att fungera i det långa loppet. Fӧr ett flertal ӓr operationell leasing svaret på frågan om hur man ska skaffa bil, fӧr andra kan det vara något annat som fungerar bӓst. Det viktiga ӓr att man har en bra bil.