Svårt att hitta läkare för glesbygden

Urbaniseringen fortsätter i en rasande takt. Det finns dock människor som vill bo utanför städerna. Sverige utgörs av ett stort landområde. De norra delarna av landet är glesbefolkade. Hur ska vi kunna upprätthålla en god servicenivå för människor i hela landet?

Vi vet att hyrläkare kan göra stor skillnad inom vården. Frågan är dock om detta inte bara är en temporär lösning? I bästa fall borde sjukhusen kunna hitta och rekrytera läkare som vill stanna länge. 

Myndigheterna har många gånger diskuterat eventuella lösningar på detta problem. Man har bland annat funderat över att erbjuda bättre villkor till vårdpersonal i glesbygden. Det kan exempelvis handla om bättre löner och större frihet på arbetsplatsen.

Dessa tankegångar brukar dock försvinna innan de överförs till praktiken. Anledningen är enkel. Man vill inte från myndighetshåll locka med bättre villkor för en viss del av personalen. Det är denna lösning som bemanningsföretagen har valt. Dessa bemanningsföretag är ofta privata företag. Från statligt håll vill man inte göra något som kan urholka förtroendet för den offentliga sektorn.

Det finns ingen enkel lösning på detta problem. Ur ett perspektiv måste vi inse att urbaniseringen kommer skapa en annat typ av samhälle. Det går inte att upprätthålla lika god service i glesbygden som i storstadsregionerna.

Problemet med denna inställning är att även människor på landsorten betalar skatt. Faktum är att de betalar lika mycket skatt som i storstäderna. Visst finns det marginella regionala skillnader. I grund och botten är skatterna likvärdiga över landet, speciellt om man ser till konsumtionsskatter.

Detta skapar ett moment 22 som inte kan lösas på ett enkelt sätt. Tillsvidare får bemanningsföretagen dra ett tungt lass. Många av dem är väldigt seriösa och finns alltid tillgängliga till deras kunder. Medkomp står gärna till tjänst om du har frågor.

Framtidsutsikter

Man skulle kunna beskriva läget med några punkter.

  • Glesbygden har historiskt sett haft bättre samhällsservice. Den svenska ekonomin gick på högvarv under den senare hälften av 1900-talet. Därefter kom politikerna fram till att man måste centralisera många samhällsinstitutioner.
  • Det finns mycket pengar att spara för den som centraliserar. I dagsläget kan man säga att denna strategi gått lite för långt. Ibland behöver man ha specialistkompetens på plats för att kunna hjälpa invånarna.
  • Detta har lett till att man har letat fram andra lösningar. Hyrläkare viktiga, speciellt i glesbygden. Problemet med denna strategi är som sagt av kostnadsmässiga skäl. Det är också svårt att få en kontinuitet i verksamheten när personalen hela tiden kommer och går.
  • Under vissa perioder har man tagit fram lösningar för att locka permanent personal. Det har inte sällan inkluderat löften om högre löner och bättre villkor. Dessa lösningar har fått mycket kritik.
  • Nu verkar man istället ha riktat in sig på att tillhandahålla vård på distans. Ambulanshelikoptrar kommer förmodligen bli vanligare på de platser som ligger långt från städer med sjukhus. Även denna lösning kostar mycket pengar. Det är dock en tillfällig kostnad, där man ofta betalar per kontrakt.

Det finns dock en lösning som inte behöver komma från myndighetshåll. Bostadspriserna har skjutit i höjden i flera svenska regioner. Människor börjar tröttna på att ta dyra bostadslån. Utflyttningen från de allra största städerna kommer förmodligen accelerera inom de kommande åren.

Många av dessa människor flyttar dock till andra städer som inte representeras av glesbygden. Vi kan bara vänta och se hur många som verkligen flyttar till glesbygden. För många orter skulle det vara positivt att bara få några hundra nya invånare varje år. Detta borde kunna vara möjligt när vi rör oss in på 2020-talet, speciellt på grund av att bostadsbristen ökar i anslutning till höga priser.

Fler perspektiv

Aftonbladet rapporterar om pressat läge inom vården. Det verkar vara svårt att hitta positiva artiklar om läget på Sveriges sjukhus. Under pandemin fick vi dock några positiva inblickar i hur all vårdpersonal sliter för allmännyttan. Även under pandemin blev det tydligt att glesbygden har varit eftersatt.

Samtidigt har man kunnat sett att det finns fördelar med att människor kan hålla sig på sin kant. Detta hjälper dock inte de människor som har långt till sjukvården när de väl blir sjuka. År 2020 var också ett konstigt år på många olika plan. Det är därför svårt att dra några slutsatser från ett år som kantades av kriser.

Tyvärr tenderar övriga delar av vården bli eftersatt under dessa omständigheter. Man fokuserar främst på att ordna de mest akuta problemen. När vi nu rör oss ifrån dessa svåra tider så kommer vi fortfarande behöva hitta en lösning. I denna artikel har vi lyft flera olika perspektiv. Vi kan nog konstatera att bemanningsföretagen kommer få fullt upp med att täcka för luckorna i vården.

Vi har också konstaterat att det inte finns några enkla lösningar. Politikerna kommer få tänka till rejält för att kunna ta ett beslut som majoriteten av befolkningen på glesbygden faktiskt är nöjda med.

Nya klockor med utbytbara armband

Ett armbandsur har blivit lite av en modeaccessoar i dag och är inte bara något vi spänner runt handleden för att hålla reda på tiden. Och för att du enkelt ska kunna uppdatera din klocka efter din stil finns det numera de klockor som kommer med utbytbara band.

507-4-klockorKanske har du redan full koll på vilka märken som finns och var du får tag i denna typ av klocka. De har nämligen blivit väldigt populära under de senaste åren och är också en ypperlig present när det vankas exempelvis födelsedag, student, jul eller examen.

De klockor som säljs i dag där det är möjligt att byta själva armbandet på finns i främst läder och textil. De som är tillverkade i textil finns en rad olika fina färger och mönster. Sedan kan du hitta snygga ”leather straps” på http://www.cheapestnatostraps.com/collections/leather-nato-straps som du enkelt kan beställa hem.

Beställ via nätet

I dag finns det gott om butiker online som säljer olika typer av klockor – så även de med band som går att byta ut. Du kan till och med ha en liten garderob med olika armband som passar vid alla möjliga olika tillfällen om du vill! Och är det bara till vardags kan du köpa billiga modeller som du kan byta sinsemellan. Cheapestnatostraps.com säljer klockarmband/watch bands, för mer information gå till deras hemsida och spana in det aktuella utbudet.

Är du däremot den mer sportiga typen kanske du ska satsa lite pengar på en riktigt grym så kallad fitnessklocka. I dag finns det flera olika modeller att välja mellan så det kan vara bra att läsa på lite innan du väl genomför ett köp. Bland annat IDG och prylsmart har skrivit en artikel om Fitbit Surge, en smart fitnessklocka med bland annat en GPS och mätare för kalorier.

 

 

Modernt bredband med ljusets hastighet

I dag går det knappast att se en person ute på gatan som inte har en mobiltelefon i handen eller fickan. Likaså bär vi omkring på surfplattor och har minst en dator på plats i hemmet. Att internet har blivit ett verktyg som är här för att stanna är det nog ingen som tvekar på.

302-lägga-fiber-internetI takt med att vi blir allt mer flitiga användare av internet krävs också ett bättre bredband. Vi vill att det ska gå snabbare hela tiden och har inte direkt något tålamod om en hemsida behöver ladda en halv minut extra. Med andra ord är det tur att det finns ett företag som Svensk Infrastruktur i dag.

I dagsläget är det just detta företag som står bakom förvaltning, bygge, underhåll och design av den infrastruktur som rör TV, bredband och telefoni. Man har flera års erfarenhet av just detta och arbetar i dag med den allra senaste tekniken så att vi ska kunna ta del av riktigt snabbt internet. Om du tycker att det låter intressant kan du följa med om vad som händer hos Svensk Infrastruktur online.

Fiberoptiska nätverk och framtidssäkerhet

Med blåsfiber kan informationen skickas fram i ljusets hastighet och bara det är imponerande om man tänker på det. Dock är inte detta den enda fördelen med fiberoptiska nätverk. Den har också en lång livslängd – man räknar nämligen med att det håller i uppskattningsvis 50 år framöver. Dessutom är det enkelt att byta om det nu skulle bli nödvändigt. Och i tider som dessa är det även ett stort plus i kanten att det är miljövänligt och säkert inför framtiden.

Med Svensk Infrastrukturs fiberbox kan du enkelt koppla upp dig till nätet när du väl har fått din fiber nergrävd i marken och kopplad till ditt hushåll. Man håller på med ett flertal olika byggprojekt runt om i landet som du kan läsa mer om på företagets hemsida om du är intresserad och vill veta mer om hur läget ser ut i just det område där du bor.

Utveckla företaget med Service Management

Företag i olika former och storlekar finns det mängder av i Sverige i dag. En del av dem har gamla anor från långt tillbaka i tiden medan andra verksamheter precis har dragit i gång och jobbar på för att etablera sig. Det är helt enkelt inte så lätt och därför kan det behövas lite hjälp för att utvecklingen ska gå framåt.

34-företag-hjälp-service-managementÄven om du och dina medarbetare har många idéer och visioner om hur ert företag ska fungera och hur ni ska kunna utveckla det så att det inte stagnerar så kan det vara svårt att veta hur det hela ska gå till. Var börjar man och hur gör man idéerna som ligger på bordet till verklighet? I dag handlar mångt och mycket i företagsvärlden om att saker och ting ska blir snabbare och mer effektiva. Frågan är hur det ska gå till. Nu kan ni få hjälp med att effektivisera er verksamhet hos Enfo Framsteg service management i Stockholm.

Mer om Service Management

Som du säkerligen redan har förstått så handlar det som kallas för Service Management om att en verksamhet ska kunna effektiviseras med hjälp av ett stödsystem. Och genom Enfo Framsteg kan ni göra just detta. Eller också kan det stödsystem ni redan har också förbättras för att företaget ska kunna bli mer effektivt.

Det är aldrig fel att anlita människor som kan. Här kan ni alltså slippa bekymmer som annars kan göra att er panna är i djupa veck längre än nödvändigt. När Enfo Framsteg talar om begreppet som kallas för Service Management handlar det helt enkelt om att en eller flera så kallade servicetjänster kommer att samordnas för en mer effektiv styrning. På så sätt kommer till exempel tjänster att levereras i tid och till rätt plats enligt den överenskommelse som är uppgjord. Detta får ert företag hjälp med via Enfo Framsteg.

Olika steg

Först och främst ter det sig naturligt att en analys görs för att det nuvarande rådande läget för företaget skall kunna sammanställas. När detta läge är klart har ni en punkt att jobba från. Därefter kommer ni att gå vidare till någonting som kallas för ”servicetrappan 2.0”. Det hela handlar då om olika tjänster och produkter som du och ditt företag kan erbjudas via Enfo Framsteg. Detta kallas också för ”paketerade utvecklingssteg”.

Eftersom företag skiljer sig åt en del kommer dessa paket också att kunna anpassas för ett företags behov så att det ökar möjligheten för företaget att faktiskt nå de mål som har satts. Målen som finns med Service Management är alltså att tjänsterna som finns ska kunna anpassas efter affärsverksamheten, tjänsterna ska också lägga till ett visst värde, så småningom ska också kostnaderna för tjänsteleveranserna sänkas och kvaliteten höjas.

Service Management är en tjänst som kan hjälpa till med att utveckla servicetjänster inom ett antal olika områden. Det kan handla om till exempel fastighetstjänster, arbetsplatstjänster och industriservicetjänster. Vill du läsa mer om Enfo Framsteg och hur de kan hjälpa ert företag även inom andra områden klicka här.

Läs på mer

På hemsidan hittar du alltså all matnyttig information du behöver om företaget och vilka tjänster de erbjuder. Eftersom Enfo Framsteg är en av de bästa i branschen kan du räkna med att du och ditt företag kommer att få all den hjälp ni behöver för att effektivisera er verksamhet på allra bästa sätt.

IBM ligger till exempel i framkant när det kommer till utveckling av service management system, och är du intresserad av att lära dig mer rekommenderas deras YouTube-kanal där man får förklaring på hur stora delar av deras system fungerar

 

Köp ekologiska ljus som värmer

Oavsett vilken tid på året det är så är det faktiskt mysigt med tända levande ljus. Doftljus och värmeljus i mängder gör susen i både vintermörkret och under sena sommarkvällar som spenderas på altanen i skenet av lyktorna. Numera kan du dessutom välja ekologiska alternativ när du köper ljus.

158-ekologiska-ljus-värmeljus-doftljusEkologiska alternativ finns mer eller mindre överallt nuförtiden. Det kvittar om du är i matbutiken eller någon annanstans för den delen. Till och med levande ljus kan köpas ekologiskt. Och det finns ju faktiskt flera olika anledningar till varför du ska välja ekologiskt.

Det finns vissa särskilda regler och krav kring produktionen som måste uppfyllas för att varor och produkter ska få kallas ekologiska. Dessa kan du faktiskt köpa med gott samvete och du kan verkligen njuta av värmen från ekologiska ljus. De flesta tycker förmodligen att det känns extra bra i magen och hjärtat när de väljer ekologiskt. Den enda nackdelen med ekologiska alternativ, som förmodligen också ligger bakom att inte alla väljer dem, är att det helt enkelt är lite dyrare.

Ta hand om världen

Vi lever som bekant i ett konsumtionssamhälle och vi måste lära oss att ta hand om vår jord på ett bättre sätt. Ett hållbart sätt som gör att även framtida generationer kan njuta av naturen. En kan ju inte göra allt men om alla drar sitt strå till stacken och gör något litet kommer det att göra mycket.

I dag finns det flera butiker och nätbutiker som enbart säljer ekologiska varor och produkter. På nätet brukar utbudet vara relativt brett även om de fysiska butikerna så som exempelvis matbutiker hela tiden försöker erbjuda ett bra ekologiskt sortiment också. Om du nu skulle vilja börja köpa ljus som stämplas som ekologiska finns det att köpa via nätet.

Ekologiska produkter brukar ju som sagt vanligtvis vara lite dyrare men här ligger det ungefär i samma prisklass. Och då har du ju all anledning att välja snälla ekologiska ljus framför de andra du kan köpa i butikerna. Då gör du världen en tjänst genom att göra ett aktivt val när du köper ljus i framtiden.

Producera eget

Det finns få saker som är så tillfredsställande som att tillverka eller producera egna saker. Och vill du inte gå och köpa eller beställa hem färdiga värmeljus och doftljus längre går det minst lika bra att tillverka dem på egen hand. Det blir trots allt som ett litet hantverk och kanske blir det till och med lite roligare att tända dina alldeles egna ljus när mörkret faller på kvällen.

Det är faktiskt inte särskilt svårt om du skulle vilja ge dig på att försöka. Så här gör du egna doftljus av gamla stumpar från tidigare ljus. Du smälter liksom helt enkelt ner gamla halvutbrunna ljus med hjälp av ett vattenbad. När de har smält petar du bort de gamla vekarna som ligger i smeten. Sedan häller du i några droppar av doftarom som du tycker om och rör runt.

Plocka fram några fina glasburkar ur dina gömmor och fäst en veke i botten. Därefter häller du i ljusmassan i burken. När det har stelnat kan du alltid dekorera burken med något fint papper eller liknande så att det blir ett riktigt stämningshöjande ljus som du kan plocka fram nästa gång du ska ha en myskväll.

 

Using a Selfie Stick – A Short Guide

Did you know that selfie sticks were one of the most sold products during the holiday season? This isn’t a surprise if we take a look at the magazines covering technology inventions. Most of them have voted the selfie stick as one of the best inventions in 2014. Selfies are still one of the most popular forms of entertainment and photography all over the world. For example, selfies in the USA have surpassed many other forms of photography in the last year. But, do you know how exactly you can use a selfie stick and why you should use it?

Narcissistic?

77-selfiestickThere are many people who think that selfie stick is one of the most narcissistic accessories found on the market today. However, these people aren’t aware of the many benefits selfie sticks bring. Besides that selfie sticks are just an accessory that can improve the way your selfies look like, so those who dislike selfie sticks probably don’t like selfies either.

Thanks to the selfie stick, you can take photos with more than one or two persons in it. This is something impossible if you use the help of your arm no matter how long it is. Many experts suggest that this is the biggest advantage of using a selfie stick. These group photos can be taken in a matter of seconds and you can include more than 10 people in them without covering any of them with your face or arm/hand. In fact many people use them to finally take the perfect selfie with their pets.

Selfie the regular way, is to old way

Another problem with taking selfies in the regular way is that those photos usually have the head as the main object in the scene. With the help of the selfie stick you can capture more of the surrounding. This can be especially useful if you are taking a selfie in some beautiful place when you are outside of your home. This is what makes selfie stick ideal for tourists.

One of the major disadvantages of regular selfies is the appearance of arms in the photo. This situation can be avoided very easy if you use this specially designed stick. Of course, you will probably still make the same mistake in the beginning, but with a short practice the arm and stick that appear in the selfies will be the things of the past and you will have the chance to share some amazing photos on the social networks.

Be more creative

77-selfiesAnother thing that makes selfie sticks special is the fact that this piece of equipment helps you get creative. People that are using these sticks have created some amazing photos that became viral in the past year. So, if you want to channelize your creativity than start working with your selfie sticks right now.

If you want to buy a selfie stick you should definitely do that on the internet because this is the place where you can find really good offers. For example, the shop GetSelfieStick is regularly offering discounts and fast delivery at really low prices.

En helt vanlig dag i Oslo

Många som hör namnet Karl Johan tänker på nationaldagar och flaggviftning. Men för de flesta Oslo-bor är det helt enkelt en gata som går genom staden. Man går förbi Kondomeriet, Cubus, Tanum bokhandel och alla de andra välkända butikerna. På sommaren är det fullt av artister och konstnärer, många riktigt bra. Om man vill ha sitt porträtt målat, eller en rolig karaktyr, så år det här platsen.

MU395-skrivareTrots det stora utbudet finns det en del saker som man inte kan köpa på Karl Johan. Faktum är att även om det är trevligt att gå i affärer så har internethandeln så gott som tagit över. Kondomeriet, inkClub kampanjekode, Hennes&Mauritz och flera andra större och mindre butiker satsar alla på att ha en stark närvaro på nätet. Man har i stort sett samma utbud, men många gånger finns det faktiskt mer att välja mellan om man går till internetbutiken.

Samtidigt håller man ofta priserna mycket lägre online än i de vanliga butikerna. För att göra det ännu bättre för sina kunder finns det till exempel inkClub kampanjekode, men även koder för många andra butiker. Eftersom ett stort antal nätbutiker i dag erbjuder gratis frakt, i alla fall om man handlar för en viss summa, så lönar det sig dubbelt så mycket. Man kommer alltid att vilja gå runt och se i affärer men det är inte alltid det passar sig just när man vill handla.

Sedan finns det många människor som bor i glesbygden, där det inte finns Kondomeriet eller andra roliga butiker. Då blir det ännu viktigare med internet, för man kan handla allt man vill här. Har man en inkClub kampanjekode går man bara till sajten och ser på det stora utbudet. Det finns så mycket mer än bläckpatroner och påfyllning till skrivaren här, företaget har utökats och inkluderar nu allt man kan behöva för hemmet eller kontoret. Allt på ett ställe så det blir lättare att handla. Även på Kondomeriet finns det mycket att välja på, och allt skickas anonymt till hemmet.

En helt vanlig dag i Oslo så kanske man strosar på Karl Johan, men det är ännu troligare att man surfar på nätet, plockar upp en inkClub kampanjekode och köper något kul. Hela året om är nätbutikerna öppna både dag och natt, allt för att underlätta för kunderna som vill handla. Man kan till ochmed sätta sig på en trevlig servering inne i stan och se vad man ska köpa idag.

Full rulle i Norrland

Man ska inte tro att bara för att det är lite kallare norrut så sitter folk inne och ruggar. Faktum är att man är mycket aktiv i denna landsdel, speciellt inom sport. GIF Sundsvall, till exempel, har funnits i över 100 år och är fortfarande ett av de ledande lagen i landet. Andra bokar in sig på ett hotel i Sundsvall för att sedan ta sig ut och åka skidor. Det viktiga är att hålla igång, på ett eller annat sätt.

MU237-hotellobbyDet finns många bra hotel i Sundsvall om man vill ta en paus från det dagliga livet. BEST WESTERN Hotel Baltic är ett av de mest populära, modernt men ändå hemtrevligt. För att främja sport och aktivitet har man ett speciellt paket för lag som kommer till staden. De kanske ska möta GIF Sundsvall, eller delta i någon annan sport. Hos BEST WESTERN Hotel Baltic har man speciella priser om man bokar minst åtta rum eller 12 personer. Ett samlingsrum för laget att snacka taktik ingår också, samt naturligtvis bastu och relax.

GIF Sundsvall bildades år 1903 och då stod förkortningen för Godtemplarnas idrottsförening. Lite senare ändrade man namnet till Gymnastik-och Idrottsföreningen Sundsvall, så man kunde behålla initialerna. Klubben är det genom tiderna mest framgångsrika klubb i Fotbollsnorrland. Man har haft både bra herr- och damlag, men idag satsar man helt på herrfotboll. Damerna har gått över till Sundsvall DFF istället.

Det är inte bara när man ska möta GIF Sundsvall som man kan bo på BEST WESTERN Hotel Baltic. Många kommer hit för att gå på konferens, något som man har specialiserat sig på i detta hotel i Sundsvall. De har fina konferens- och mötesrum som är ljusa och luftiga. Det finns naturligtvis modern AV-utrustning, TV/DVD och allt annat man kan behöva för ett lyckat möte. Om man har speciella önskemål kan hotellet hjälpa till att hyra in dessa saker. Mellan lokalerna har man ett trevligt bibliotek där man kan dricka kaffe och helt enkelt samlas lite.

Vare sig man kommer på konferens, semester eller ren idrottsresa till hotel i Sundsvall finns det många möjligheter att röra på sig. Man kan hyra skidor eller kanot i friluftsområdena, beroende på årstiden. När man bor på BEST WESTERN Hotel Baltic kan man sedan ha en härlig kväll i bastun efter avslutad träning. Med lite relax i massagestolarna blir man som ny, så man kan ge sig ut nästa dag igen.

Erbjudande hos Tre

Hittade ett kanonerbjudande hos Tre! Om du vill använda fri aktivering hos Tre så finns det nu möjlighet att göra det utan att betala de vanliga 250 kr! Jag hade väldigt stor nytta av den fri aktivering hos Tre då jag behövde ett nytt SIM kort när jag tecknade en ny mobiltelefon hos Tre.

Bredbandsbolaget – Ny aktörtre

Någon som är ganska ny på marknaden är Bredbandsbolaget. Kolla in Bredbandsbolagets olika rabatter för mer information om vilka erbjudande som är aktuella just nu!

Mer information hittar du hos Tre på deras hemsida och mer om Tre rabatter hittar du här på Rabattkodsjakten.se.

Vilka operatörer använder ni?

Jag har personligen använt Tre och Tele2 hela livet men är naturligtvis öppen för att pröva något nytt. Har ni någon schysst operatör, gärna med rabatter, så är ni varmt välkomna att posta dem i kommentarsfältet.

Förvaring av värdesaker

Man behöver inte vara stormrik för att ha behov av ett bra kassaskåp. De allra flesta har en del saker och dokument som man vill förvara på ett bra och säkert sätt. Många företag har också behov av säker förvaring. Det kan skapa stora problem om dokument eller nycklar kommer bort. Innan man bestämmer sig för vad man ska köpa bör man se på vad man egentligen förväntar sig av ett kassaskåp.

MU134-dokumentDet finns, till exempel, brandsäkraskåp hos esafe. De kan motstå mycket höga temperaturer innan det man har inuti blir förstört. Framför allt dokument och papper är mycket känsliga för eld. Med brandsäkraskåp hos esafe kan man få en frist på upp till två timmar att släcka elden innan dokumenten inuti blir förstörda. Det brukar räcka, eftersom man idag upptäcker rök och eld relativt snabbt med moderna larmsystem.

Sedan finns det andra e-safe värdeskåp som passar till olika saker. En del är mycket små, rymmer kanske bara några pärmar och lite pengar. Men det kan räcka gott och väl för en privatperson eller mindre firma. Ibland vill man ha mer än ett e-safe värdeskåp på kontoret. Vissa saker är inte tillgängliga för vem som helst, medan andra skåp kan användas av flera anställda. Speciellt brandsäkraskåp hos esafe, typ stora dokumentskåp, brukar stå öppna på dagen och sedan låsas efter avslutad arbetsdag.

Det finns även e-safe värdeskåp med eller utan brandskydd. De flesta skåp skyddar till en viss grad, men om man vill vara riktigt säker måste man välja brandsäkraskåp hos esafe. Om man väljer utgående modeller kan man få mycket lägre pris, samtidigt som säkerheten är på topp. Det gäller att göra vad man kan för att ta hand om sina ägodelar.

När man väljer e-safe värdeskåp ska man också se på hur mycket man kan förvara där inne. Inte bara i volym, men även vilket värde. Vissa skåp är godkända för förvaring av kontanter upp till en viss summa. Det kan variera en del, men man kan ha rätt att lägga in ganska mycket, ibland över 200 000 kronor. Om man går över gränsen så får man inte ut mer på försäkringen, om något skulle hända. För vissa företag som handskas med stora summor pengar varje dag är detta det bästa valet. Dels skyddar man sina pengar, men det är även säkrare för de anställda om man låser in allt ordenltigt. Man kan välja mellan kodlås eller nyckellås även här.