Spännande upplevelser i Kina 

Att resa till Kina är garanterat en upplevelse som man inte glömmer i första taget. Detta enorma land är fullt av vacker natur, god mat och fantastiska historiska platser. Problemet är inte vad man ska se utan hur det ska gå att hinna med allt. Det allra bästa är därför att boka en organiserad resa så man inte missar någonting.

225-5-kina-resaEn fördel med att ta en paketresa är ju att guiderna känner till alla öppettider och regler runt de olika sevärdheterna. Detta gör att man slipper stå för länge i köer eller betala stora inträdesavgifter. Istället blir hela resan mer effektiv, vilket innebär att risken för att inte hinna med eller missa något blir minimal.

Resa hela Kina runt

I ett så stort land som Kina är det naturligtvis svårt att se och uppleva precis allt under en och samma resa. Vissa rundturer får med det mesta, och man behöver aldrig missa det allra viktigaste. Kinesiska muren, terrakottafigurerna, det himmelska templet och andra sevärdheter brukar alltid ingå i programmet. En god middag på en av stadens bästa restauranger ligger också ganska högt uppe på listan. Allt för att göra resan minnesvärd och något alldeles speciell.

Här kan du boka en rundresa till Kina med egen guide och få en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Det går att ställa alla de frågor som kommer upp i sinnet och få hjälp att smälta alla intrycken. Med en egen guide som står till ens förfogande kommer det att bli en ännu bättre upplevelse. Sannerligen en som kommer att berättas om och minnas i många år framöver. Bilder kan förmedla en del av känslorna, men det allra bästa är när någon själv berättar om hur det var att stå på Himmelska fridens torg eller se en arme’ av terrakotta.

En del gör allt på samma gång, med en lite längre semesterresa. Andra föredrar att dela upp Kina i bitar, på något sätt, och resa dit ett flertal gånger. Många som varit en gång vill gärna komma tillbaka, det är något alldeles speciellt med detta land. Så om man koncentrerar sig på Peking den första gången så kanske en flodkryssning kan vara aktuell nästa gång, för att återigen ta en rundtur på landsbygden följande resa. Det tar aldrig slut, i Kina kan man ha de mest spektakulära upplevelser varje gång. Man kan läsa mer på www.kinaupplevelser.nu .

Den exotiska fjärran östern

Många har läst historier om Kina och dess utveckling, det har länge varit nära knutet till Europa- trots avståndet. Det finns flera myter och berättelser, mer eller mindre sanna, som har berättats genom årtusendens gång. Allt detta kan man nu uppleva genom en riktigt härlig, väl organiserad Kina resa. I Aftonbladet kan man läsa om spännande upplevelser på resa i Kina. Det är alltid intressant att se vad andra tycker och tänker, och vad de har varit med om. Detta kan sedan ligga till grund för ens egen planering av nästa resa till fjärran östern.

För planering är ett måste, i alla fall om man ska få ut så mycket som möjligt av resan. En del arrangörer tillåter att resenärerna mer eller mindre skräddarsyr sina resrutter, och då är det ju lättare att få med allt det där som ens egen familj vill hinna med. En del föredrar att gå upp tidigt på morgonen och utnyttja dagen helt och fullt. När man sedan väl är hemma i vardagen så finns det gott om tid att smälta alla intryck. Andra föredrar att vara en del av det land de reser till och bli mer inblandade i kulturen. Kanske få någon kontakt med lokalbefolkningen och se hur de lever. Allt är möjligt och alla sätt är bra. Det viktiga är att hitta en resa som har ens egna önskningar i åtanke och planerar därefter.

Det är svårt att komma tillbaka utan att ha haft en spännande upplevelse i Kina. Detta stora land är fullt av överraskningar och underbara platser. En hel del är historiskt viktigt eller intressant, blandat som det är med det moderna Kina. Här kan man verkligen se något som är annorlunda, med lukter och smaker som man kanske bara drömt om tidigare. Det är lätt att förstå varför Kina har blivit ett så populärt resmål.