Smart initiativ från Linkedin

I forna tider så gick man till marknadstorget för att utbyta tjänster, köpa eller sälja varor och rent allmänt umgås. Detta har vart efter tiden gått förändrats, och idag träffas de flesta i den virtuella världen. Dels för att umgås med vänner och bekanta, chatta och posta videor om vad som händer i ens liv. Men också för att handla eller köpa varor, det mesta går att få tag på online. Internet är också platsen för att utbyta tjänster, hitta ett nytt jobb och rekrytera personal.

551-5-smart-initiativ-linkedinDet gäller alltså att anpassa sig till vad som fungerar bäst i dagens läge. För de som är lite äldre kan det ibland kännas konstigt, men för den yngre generationen är det helt normalt. De har ofta inget koncept om vad annonser i en dagstidning är eller att man kan ha en telefon som sitter fast i väggen. Dagens sätt att koppla samman med andra personer, oavsett vad det gäller, har förändrats. Detta betyder inte att de gamla sätten är helt borta, men ofta handlar det om att kombinera de två.

Kommunikation och sociala nätverk

De flesta är idag aktiva på ett socialt nätverk, de flesta har profiler på flera stycken. Dessa kan användas för en rad olika saker, men i grund och botten så är det som en marknadsplats. Här träffar man folk, delar med sig av sina tankar och åsikter, samt bedriver handel. Men det är också ett ställe för marknadsföring, och en aspekt som företag gör väl i att ta på allvar.

Alla företag har behov av en snygg hemsida, en sajt som visar på vem de är och hur man kan komma i kontakt med dem. Men denna information måste spridas, det gäller att vara aktiv och synlig på nätet för annars är det ingen som hittar fram. Social View är en social media byrå som hjälper dig synas på sociala medier.

Vikten av denna sorts marknadsföring kan inte nog understrykas, och är ett sätt att helt och fullt utnyttja de möjligheter som dagens digitala samhälle ger en. Det vore dumt att försumma ett sätt att sprida information om sitt företag, ett annat ord för att annonsera, speciellt inte som det är billigt och effektivt. Den som är intresserad kan gå till SocialViews LinkedIn.

LinkedIn och rekrytering

En av de sajter där många personer möts, ofta för affärer och seriösa diskussioner, är LinkedIn. Här kan man kopplas samman med en rad intressanta företag och personligheter, men även förmedla sina egna erbjudanden och kunskaper. På alla sociala nätverk så berättar man något om sig själv, gärna med en länk till sin hemsida. Detta gör det lättare för de som letar efter någon speciell person eller verksamhet att hitta fram. Bland annat kan det användas för att rekrytera personal.

Den här artikeln i Resume berättar om ett smart initiativ från Linkedin. Det syftar på att hjälpa nyanlända immigranter att hitta en praktikplats. Sverige har överflödats av flyktingar från olika länder och samhällsklasser. En del är högt utbildade men har ännu inte lyckats ta sig in på arbetsmarknaden. Genom att praktisera på ett företag så kan de få erfarenhet och fortsätta lära sig språket. Detta kan vara inkörsporten till ett någorlunda normalt liv för dessa människor som lidit så mycket.

Med hjälp av sociala nätverk och andra platser online så kan man alltså kommunicera och koppla samman med en rad olika människor, både privat och på en affärsmässig nivå. Det är ett kraftfullt verktyg som alla bör lära känna och använda fullt ut, speciellt om man har ett företag och vill lyckas inom branschen. LinkedIn och andra moderna marknadsplatser ligger där ute i cybervärlden, redo att användas av den som är intresserad.