Skapa ett harmoniskt sovrum

Alla vet vi hur viktigt det är med en god natts sömn. För att vi ska få det behövs det mer än bara en behaglig säng att ligga när vi drar oss till kojs. Även rummets atmosfär i övrigt bidrar till hur väl vi sover och det vi har runt omkring oss.

523-4-sovrumFör att vi ska kunna sova ut ordentligt och vakna pigga på morgonen spelar flera olika faktorer in. Dels ska det vara ganska svalt i sovrummet och så klart helt mörkt. Onödiga ljud ska stängas av och mobiltelefonen sätts på ljudlöst. Försök skapa ett harmoniskt sovrum med hög mysfaktor så att du kan dra dig tillbaka på kvällen och lägga dig i sängen i ett rum du verkligen trivs i.

Alla behöver en bra säng. Så väl vuxen som barn. Du hittar fina barnsängar med mönster från olika Disneyfilmer på länken som verkar inbjudande för de flesta små som ska gå och lägga sig efter barnprogrammet på TV. Men för en vuxen person kanske en kontinentalsäng är drömmen i stället!

Tänk på rummets inredning

Ett rum som är ett barnrum fungerar inte sällan som lite mer än bara ett sovrum. Förutom en säng ska det också finnas plats för lek och bus under dagarna. Då behöver så klart lite fina möbler anpassade för de små. För att köpa billiga barnmöbler, besök: www.barnmöbler.se där det finns mycket att välja på.

Som vuxen har man däremot ofta ett rum avsett som sovrum och där ska egentligen inte rymmas mycket mer än en säng, nattduksbord, kanske en liten bokhylla och garderober. Glöm inte dekorativ belysning som skapar en skön känsla i rummet inför nattens sömn. Vet du inte riktigt vad du ska göra med ditt sovrum? Här hittar du tips om hur du kan göra sovrummet mysigare!