Placering av papperskorg utomhus

Trots det hårda klimatet tillbringar man mycket tid utomhus. Det kan vara för sport och lek, eller helt enkelt för att slappna av. Tack vare de stränga lagar som nu trätt i kraft för var man får och inte får röka, går man ofta ut flera gånger om dagen bara för detta.

MA82-papperskorg utomhusNormalt brukar man placera en papperskorg utomhus där många människor passerar. Det kan vara på en busshållplats, utanför en affär eller vid ingången till olika kontor. Det samma gäller för askkopp utomhus, den bör stå där de flesta går ut och röker. Tanken är att man ska slippa allt skräp och fimpar som verkligen förstör omgivningarna.

Vanligtvis vill man inte att en askkopp utomhus eller papperskorg utomhus ska synas så mycket. Den bör kunna smälta in i omgivningarna, men ändå vara så pass synlig att man inte förbiser den. I de flesta städer har man satsat på en viss typ av papperskorg utomhus. Ett undantag är i äldre delar av staden, där man ofta föredrar en papperskorg eller askkopp utomhus som är lite mer stilhistoriska.

I allmänhet är det bättre med en papperskorg utomhus som står direkt på marken. Om den sitter på en påle bör den vara väl fastbultad. Annars händer det ofta att den börjar luta lite med tiden, eller hasa ner. Tyvärr åtgärdas inte alltid detta i tid, vilket leder till nedskräpning. För att undvika vandalisering brukar man använda stålplåt som inte kan eldas upp. Genom att välja modeller som har perforerad yta gör man det svårare för folk att spraya på en papperskorg utomhus eller klistra fast lappar. Ett annat alternativ är att vaxa utsidan av papperskorg eller askkopp utomhus.

En papperskorg utomhus måste vara lätthanterlig. Om den är stor bör man kunna öppna den från sidan, annars kan det lätt bli för tungt för den personal som ska tömma den. Både papperskorg och askkopp utomhus ska kunna rengöras ordentligt, eventuell genom att spola av dem. Det brukar vara lättare att hålla rena de papperskorgar som inte har någon plastsäck.

Man ställer gärna en papperskorg utomhus på ett visst avstånd från bänkar och andra sittplatser. Även om man tömmer dem regelbundet kan det lätt börja lukta, speciellt om man kastar mat eller annat organiskt material. Om man kan hitta naturliga knutpunkter, där folk ändå passerar, är det en bra plats för papperskorg och askkopp utomhus. De ska inte inkräkta på själva gångstråket, men sitta precis i närheten.