Modernt bredband med ljusets hastighet

I dag går det knappast att se en person ute på gatan som inte har en mobiltelefon i handen eller fickan. Likaså bär vi omkring på surfplattor och har minst en dator på plats i hemmet. Att internet har blivit ett verktyg som är här för att stanna är det nog ingen som tvekar på.

302-lägga-fiber-internetI takt med att vi blir allt mer flitiga användare av internet krävs också ett bättre bredband. Vi vill att det ska gå snabbare hela tiden och har inte direkt något tålamod om en hemsida behöver ladda en halv minut extra. Med andra ord är det tur att det finns ett företag som Svensk Infrastruktur i dag.

I dagsläget är det just detta företag som står bakom förvaltning, bygge, underhåll och design av den infrastruktur som rör TV, bredband och telefoni. Man har flera års erfarenhet av just detta och arbetar i dag med den allra senaste tekniken så att vi ska kunna ta del av riktigt snabbt internet. Om du tycker att det låter intressant kan du följa med om vad som händer hos Svensk Infrastruktur online.

Fiberoptiska nätverk och framtidssäkerhet

Med blåsfiber kan informationen skickas fram i ljusets hastighet och bara det är imponerande om man tänker på det. Dock är inte detta den enda fördelen med fiberoptiska nätverk. Den har också en lång livslängd – man räknar nämligen med att det håller i uppskattningsvis 50 år framöver. Dessutom är det enkelt att byta om det nu skulle bli nödvändigt. Och i tider som dessa är det även ett stort plus i kanten att det är miljövänligt och säkert inför framtiden.

Med Svensk Infrastrukturs fiberbox kan du enkelt koppla upp dig till nätet när du väl har fått din fiber nergrävd i marken och kopplad till ditt hushåll. Man håller på med ett flertal olika byggprojekt runt om i landet som du kan läsa mer om på företagets hemsida om du är intresserad och vill veta mer om hur läget ser ut i just det område där du bor.