Kraften i hur ljudet påverkar

Om du vill påverka människor när det gäller hur de tänker och hur de känner så är ljudets kraft inte att underskatta. Det kan handla om musik, jinglar, ord och så vidare. Fantasin sätter gränserna.

9-musik-känslor-ljudLjudet har med största sannolikhet haft en stor betydelse för människan sedan begynnelsen. Vi kan kommunicera och tala med varandra genom ljud och vi kan skapa musik. Beroende på vad vi säger och vad för slags musik som spelas kan vi påverka känslor och humör hos de flesta.

Lyssnar du på en glädjefylld musik höjs humöret medan en sorgsen låt har en dämpande effekt på humöret. Det känns ganska naturligt och på samma gång är det trots allt bra märkligt när man funderar på det.

Produktion

När det handlar om produktion av ljud som ska påverka oss och våra tankar finns det ett ypperligt exempel i form av radioreklam. Och det gäller så klart att radioreklamen fångar vår uppmärksamhet genom ljud så som med en jingel till exempel, men också på grund av att reklamens budskap eller devis ”fastnar”.

För att du ska kunna skapa en radioreklam som är av bra kvalitet bör du kontakta ett produktionsbolag. Gärna ett som har lagt fokus på just ljudproduktion. Inom ljudproduktion är Flickorna Larsson från Stockholm prisbelönta för sina radioreklamer och kan vara ett ypperligt alternativ om du vill utforma en radioreklam.

Vill du få lite mer kött på benen kring ämnet behöver du inte vänta längre till. På länken finner du mer info om ljudproduktion: http://flickornalarsson.se/ljudproduktion-stockholm.

Ljud och känslor

Ett annat trevligt exempel förutom radioreklam då ljud verkligen kommer till sin fulla rätt och dessutom påverkar våra känslor är i musikaler. Och det behöver inte nödvändigtvis vara en musikal på Broadway som har störst påverkan. Även en musikal uppsatt av en skolklass kan väcka känslor. Det finns bland annat en elevmusikal om sökandet efter jaget där vad som är ”normalt” kommer att hamna i rampljuset.