Köp ekologiska ljus som värmer

Oavsett vilken tid på året det är så är det faktiskt mysigt med tända levande ljus. Doftljus och värmeljus i mängder gör susen i både vintermörkret och under sena sommarkvällar som spenderas på altanen i skenet av lyktorna. Numera kan du dessutom välja ekologiska alternativ när du köper ljus.

158-ekologiska-ljus-värmeljus-doftljusEkologiska alternativ finns mer eller mindre överallt nuförtiden. Det kvittar om du är i matbutiken eller någon annanstans för den delen. Till och med levande ljus kan köpas ekologiskt. Och det finns ju faktiskt flera olika anledningar till varför du ska välja ekologiskt.

Det finns vissa särskilda regler och krav kring produktionen som måste uppfyllas för att varor och produkter ska få kallas ekologiska. Dessa kan du faktiskt köpa med gott samvete och du kan verkligen njuta av värmen från ekologiska ljus. De flesta tycker förmodligen att det känns extra bra i magen och hjärtat när de väljer ekologiskt. Den enda nackdelen med ekologiska alternativ, som förmodligen också ligger bakom att inte alla väljer dem, är att det helt enkelt är lite dyrare.

Ta hand om världen

Vi lever som bekant i ett konsumtionssamhälle och vi måste lära oss att ta hand om vår jord på ett bättre sätt. Ett hållbart sätt som gör att även framtida generationer kan njuta av naturen. En kan ju inte göra allt men om alla drar sitt strå till stacken och gör något litet kommer det att göra mycket.

I dag finns det flera butiker och nätbutiker som enbart säljer ekologiska varor och produkter. På nätet brukar utbudet vara relativt brett även om de fysiska butikerna så som exempelvis matbutiker hela tiden försöker erbjuda ett bra ekologiskt sortiment också. Om du nu skulle vilja börja köpa ljus som stämplas som ekologiska finns det att köpa via nätet.

Ekologiska produkter brukar ju som sagt vanligtvis vara lite dyrare men här ligger det ungefär i samma prisklass. Och då har du ju all anledning att välja snälla ekologiska ljus framför de andra du kan köpa i butikerna. Då gör du världen en tjänst genom att göra ett aktivt val när du köper ljus i framtiden.

Producera eget

Det finns få saker som är så tillfredsställande som att tillverka eller producera egna saker. Och vill du inte gå och köpa eller beställa hem färdiga värmeljus och doftljus längre går det minst lika bra att tillverka dem på egen hand. Det blir trots allt som ett litet hantverk och kanske blir det till och med lite roligare att tända dina alldeles egna ljus när mörkret faller på kvällen.

Det är faktiskt inte särskilt svårt om du skulle vilja ge dig på att försöka. Så här gör du egna doftljus av gamla stumpar från tidigare ljus. Du smälter liksom helt enkelt ner gamla halvutbrunna ljus med hjälp av ett vattenbad. När de har smält petar du bort de gamla vekarna som ligger i smeten. Sedan häller du i några droppar av doftarom som du tycker om och rör runt.

Plocka fram några fina glasburkar ur dina gömmor och fäst en veke i botten. Därefter häller du i ljusmassan i burken. När det har stelnat kan du alltid dekorera burken med något fint papper eller liknande så att det blir ett riktigt stämningshöjande ljus som du kan plocka fram nästa gång du ska ha en myskväll.