Hotell i Stockholm

Sveriges huvudstad är ett mycket populärt resmål. Varje år passerar tusentals turister genom staden, både utländska och svenska. I tillägg är det många som väljer att lägga sina konferenser här, eftersom man har alla faciliteter inom räckhåll.

MA228-stockholms stadiumDet är fullt med hotell i Stockholm, i alla prisklasser och nivåer. Många vill helst inte bo inne i själva innerstan utan väljer istället ett hotell som ligger nära Stockholm City, men ändå lite utanför. Det är lätt att åka in till stan om man är intresserad av att göra något, men själva huvudsyftet med vistelsen läggs någon annanstans.

Genom att använda sig av ett hotell som ligger nära Stockholm City kan man få ut det bästa av två världar. Det är ofta krångligt med bil och parkering i innerstaden, och det kan också bli ganska dyrt. En del hotell har gästparkering, men inte alla. Detta brukar inte vara något problem med hotell i förorterna eller periferin. Därmed har man det dagliga problemet med bilen täckt. Sedan kan man alltid åka in till stan när man vill, det brukar ändå inte vara varje dag man gör något efter jobbet.

De flesta hotell som ligger nära Stockholm City är belägna bredvid någon form av offentlig kommunikation. Det är många stockholmare som pendlar varje dag, och man har ett väl fungerande nät av bussar och tåg. Beroende på vilket område hotellet ligger i kanske man inte ens behöver åka någonstans. Många förorter idag har mycket fina shopping möjligheter, restauranger och sevärdheter.

Andra väljer ett hotell som ligger nära Stockholm City för att de kommer med flyg. Det finns ett flertal hotell vid varje större flygplats i Sverige, men dessa flygplatser ligger inte precis mitt inne i stan. Det samma gäller för Stockholm, både Bromma och Arlanda ligger lite i utkanten. Men kommunikationen mellan Stockholm och dessa platser är utmärkt. Det tar bara 15 minuter från Bromma till innerstan med bil.

Om man ska ha ett möte eller en konferens med deltagare från flera olika städer, eller länder, kan ett hotell som ligger nära Stockholm City vara ett bra alternativ. Alla kan komma dit utan problem, vare sig man åker med flyg, bil eller tåg. Det är nära till staden med sitt stora utbud av kultur och nöjen, om man har tid över på kvällen. Samtidigt har man lugn och ro för det material man ska gå igenom. På morgonen är man redan på plats, och kan sätta igång tidigt.