Framtidens glasögon är smarta

Det är mycket vanligt med glasögon, en del undersökningar  beräknar att nästan hälften av alla vuxna behöver detta hjälpmedel för att kunna läsa en tidning. Vare sig denna siffra är överdriven eller inte spelar ingen roll, man vet att bra många har behov av läsglasögon och att även ett stort antal använder glasögon hela tiden. Det är också ett antal barn som har problem med synen och därför använder glasögon varje dag.

407-5-smarta-glasogonTack vare den snabba utvecklingen inom olika områden så har man idag ett stort urval av bra glasögon, som inte heller kostar så mycket. Det är lätt att hitta ett par som man tycker om, speciellt om det är fråga om läsglasögon. Vissa graderingar eller styrkor kanske kräver en särskild sorts båge eller tar längre tid att tillverka, men när det handlar om att läsa så är det mycket lättare.

Läsglasögon och smarta glasögon

Man blir smartare av att läsa, men det är inte riktigt det som menas med smarta glasögon. Däremot så kan ett par glasögon verkligen förenkla livet. Många som närmar sig 40-års åldern märker hur synen förändras, det kan naturligtvis börja både senare och tidigare. Man kan inte längre se det finstilta, och efter ett tag så blir det helt omöjligt att läsa överhuvudtaget. Detta är helt naturligt även om det kan få en del personer att känna sig gamla.

Istället för att gräma sig över ålderdomen är det bättre att skaffa ett par häftiga läsglasögon. Eller så kanske man håller sig till mer traditionella modeller och färger, det viktiga är att kunna se och läsa ordentligt. Snygga läsglasögon från blinkablink. Det finns flera olika modeller, många väljer en som passar deras ansiktsform. Eftersom priserna är mycket rimliga kan det vara en bra ide’ att skaffa sig två på en gång. Man kan ha ett par i handväskan och ett annat hemma, eller så kan ett par ligga i bilen. Det är frustrerande att behöva leta efter sina glasögon så många föredrar att ha ett par extra par till hands.

Smarta glasögon är något som ännu hör framtiden till, men forskningen har verkligen gått framåt. Nu hoppas man på att kunna släppa dem på marknaden redan nästa år, och det kommer att göra stor skillnad inom vissa yrkesgrupper. Framför allt har man satsat på dessa nya tekniker inom vården, där behovet är som störst. Med hjälp av datoriserade glasögon kan man utföra flera sysslor med sin röst, vilket därmed minskar behovet av desinficering eller handtvätt. I denna artikel från dagens medicin kan man läsa om hur man får fria händer med smarta glasögon.

Smartare med glasögon

Forskningen jobbar ständigt på nya lösningar som kan användas för glasögon. Dessa smarta glasögon har sina fördelar, och nu jobbar man hårt med att överkomma de hinder som står i vägen för en full lansering. De testas i sjukhusmiljön och det är främst på intensiven som man hoppas kunna använda dem fullt ut. Bland annat så kan det skapa en lugnare miljö för patienterna eftersom allt kommer att gå snabbare och smidigare. På dessa avdelningar handlar det ofta om sekunder, man måste fatta beslut och utföra dem snabbt.

Men även vanliga glasögon har utvecklats ganska mycket, och man har även funnit sätt att producera dem utan allt för stora kostnader. Detta är naturligtvis goda nyheter, och gör det mer troligt att man inte försummar sin syn. Det ska vara möjligt för alla, också familjer med låg inkomst, att korrigera eventuella synfel. Samtidigt så har kvaliteten förbättrats och det är idag lätt att hitta mycket bra glasögon som inte alls kostar så mycket. Det kan vara ett smart drag att skaffa glasögon.