Förvaring av värdesaker

Man behöver inte vara stormrik för att ha behov av ett bra kassaskåp. De allra flesta har en del saker och dokument som man vill förvara på ett bra och säkert sätt. Många företag har också behov av säker förvaring. Det kan skapa stora problem om dokument eller nycklar kommer bort. Innan man bestämmer sig för vad man ska köpa bör man se på vad man egentligen förväntar sig av ett kassaskåp.

MU134-dokumentDet finns, till exempel, brandsäkraskåp hos esafe. De kan motstå mycket höga temperaturer innan det man har inuti blir förstört. Framför allt dokument och papper är mycket känsliga för eld. Med brandsäkraskåp hos esafe kan man få en frist på upp till två timmar att släcka elden innan dokumenten inuti blir förstörda. Det brukar räcka, eftersom man idag upptäcker rök och eld relativt snabbt med moderna larmsystem.

Sedan finns det andra e-safe värdeskåp som passar till olika saker. En del är mycket små, rymmer kanske bara några pärmar och lite pengar. Men det kan räcka gott och väl för en privatperson eller mindre firma. Ibland vill man ha mer än ett e-safe värdeskåp på kontoret. Vissa saker är inte tillgängliga för vem som helst, medan andra skåp kan användas av flera anställda. Speciellt brandsäkraskåp hos esafe, typ stora dokumentskåp, brukar stå öppna på dagen och sedan låsas efter avslutad arbetsdag.

Det finns även e-safe värdeskåp med eller utan brandskydd. De flesta skåp skyddar till en viss grad, men om man vill vara riktigt säker måste man välja brandsäkraskåp hos esafe. Om man väljer utgående modeller kan man få mycket lägre pris, samtidigt som säkerheten är på topp. Det gäller att göra vad man kan för att ta hand om sina ägodelar.

När man väljer e-safe värdeskåp ska man också se på hur mycket man kan förvara där inne. Inte bara i volym, men även vilket värde. Vissa skåp är godkända för förvaring av kontanter upp till en viss summa. Det kan variera en del, men man kan ha rätt att lägga in ganska mycket, ibland över 200 000 kronor. Om man går över gränsen så får man inte ut mer på försäkringen, om något skulle hända. För vissa företag som handskas med stora summor pengar varje dag är detta det bästa valet. Dels skyddar man sina pengar, men det är även säkrare för de anställda om man låser in allt ordenltigt. Man kan välja mellan kodlås eller nyckellås även här.