Företagsmassage blir allt vanligare 

Rent allmänt så har de flesta arbetsgivare insett hur viktigt det är att de anställda trivs på jobbet. Dels så är detta en uppmuntran att stanna kvar, för trots det ekonomiska klimatet så är det inte alla som håller fast vid ett jobb som gör dem deprimerade. Men också för att de ska jobba bättre, det är bevisat att en trivsam arbetsplats gör alla mer produktiva. Det blir lättare att respektera tider och själva jobbet görs med större kvalitet.

489-5-foretagsmassageDärför ser kontor och andra arbetsplatser helt annorlunda ut idag än de gjorde för bara några årtionden sedan, med ljusa färger, växter och mycket naturligt solljus. Man satsar på ergonomiska stolar eller arbetsbord, och skapar rent allmänt en bra arbetsmiljö. Men naturligtvis så behövs det lite mer än detta för att en person ska må riktigt bra.

Massage för ett bättre liv

Det kan låta lite överdrivet att säga att livet blir bättre av att man får massage, men fakta visar att massage kan ha ett stort inflytande på hur folk mår. Vid olika perioder i livet kanske man har behov av en viss sorts massage, men det gör alltid gott. Aktiv Träning & Massage erbjuder det mesta inom detta område. Det är ett bra sätt att ta hand om sin kropp, som ett komplement till sund kost och motion. Någon gång ibland eller på en regelbunden basis bör man ta sig tid till massage.

Många företagare har nu bestämt sig för att satsa på hälsan hos sina anställda, och inte bara arbetsmiljön. Man har sett hur olika små krämpor kan behandlas i tid och därmed inte bli till stora problem. Musarm, dataskuldror och andra symptom som hänger ihop med långa dagar vid ett skrivbord kan bli mycket bättre med massage. Men även stress och andra relaterade problem brukar minska med hjälp av detta. Företagsmassage i Linköping är ett populärt alternativ bland många entreprenörer.

Nyttan av företagsmassage

De som gör ett avtal med en massage- eller hälsoklinik, och aktivt satsat lite extra på de anställdas hälsa, kommer att märka hur antal sjukskrivningar eller frånvarodagar minskar. Det blir en trend på arbetsplatsen att träna, äta mer frukt (som företaget kanske tillhandahåller i fikarummet), tänka mer på hur kroppen fungerar. Ett avtal där man får massage på arbetsplatsen kommer att vara ytterligare en uppmuntran att ta hand om sig själv.

Ibland har man inte riktigt tid att gå till en klinik för massage, det hamnar liksom långt ner på listan. Så när de istället kommer till arbetsplatsen och tar hand om de anställda så brukar detta vara mycket uppskattat. Det finns olika avtal, ibland kan arbetstagarna få betala en egenandel, men den är relativt liten. Sydöstran skriver här om hur företagsmassage numera är vanligt på listan över tjänster hos företag. Det här är en mycket bra utveckling, för folkhälsan är något man ska ta på allvarligt. Svenska folket är relativt sunt och aktivt, men det kan aldrig skada att fokusera på att äta rätt, träna och rent allmänt ta hand om sig själv.

Massage av olika slag

Massage är ett stort begrepp och kan delas in i otaliga underrubriker. Dels finns det olika skolor av massage, men man kan också rikta sin uppmärksamhet på olika kroppsdelar. Ibland kan man ha ont i en viss del, men problemet sitter någon helt annanstans. Ett bra exempel är hur en del tror att de har hjärtproblem när det egentligen handlar om en muskel i ryggen. Huvudvärk som är så vanligt kan också komma från olika källor, även om nacken och axlarna ofta har något att göra med det hela.

När man sitter och jobbar vid ett skrivbord hela dagen så ansträngs ofta musklerna på ett onaturligt sätt vilket i sin tur leder till tajta muskler. Blodet cirkulerar inte som det ska och man får ont. Detta i sin tur leder till att man sitter på fel sätt för att kompensera för värken och en dålig kedjereaktion har kommit igång. Då är det bra mycket bättre att regelbundet få massage på dessa ställen och förhindra att det blir värre. De som är utbildade inom massage kan också komma med goda råd och tips på hur man kan hjälpa sig själv. Vilka övningar som man kan göra i hemmet och hur det är möjligt att förändra sin arbetsposition.

Ibland kan det vara en så liten sak som att komma ihåg att ställa sig upp med jämna mellanrum. En del är så involverade i sitt jobb att de glömmer att röra på sig, och då blir man ju helt klart stel. Andra har börjat stå upp och jobba, med speciella bord som man kan reglera till den rätta höjden. Detta gör också att en del går ner i vikt eftersom det går åt mer energi att stå än att sitta. Med andra ord så kan massage och en koncentrerad fokus på hälsa vara till nytta för både de anställda och företaget.