Den nya generationen cigaretter

Rökning har länge varit på nergång i Sverige. Man har varnat om farorna och haft kampanjer i skolorna. Uppepå det är lagarna som säger var man får röka mycket stränga, med stora begränsningar. Som ett resultat ser man allt färre människor som går omkring och röker. Däremot är det en annan sorts cigarett som istället ökar försäljningen.

MU314-lyckligt parDet handlar naturligtvis om e cigaretter. Dessa marknadsförs som ett hälsosammare alternativ till cigaretter. Hos Greatcig.se har man sammanställt en lista med bara några av de fördelar som finns med elektroniska cigaretter. Dessa inkluderar bland annat att de inte luktar illa som vanliga cigaretter. Även många rökare tycker inte om den där lukten som stannar i kläder och gardiner, och brukar därför gå ut på balkongen för att röka.

En annan fördel med e cigaretter som finns på Greatcig.se listan är att man inte utstätter andra för passiv rökning. Detta är verkligen hälsosammare för man har funnit att en mängd sjukdomar kommer även om man inte röker själv utan bara vistas i omgivningar där det röks. Framför allt barn har utvecklat många lungsjukdomar, men det slipper man alltså med e cigaretter.

Greatcig.se pekar också på att det blir billigare att byta till e cigaretter. Vanliga cigaretter är mycket dyra, det är en slit-och-släng produkt. Med elektroniska cigaretter betalar man lite i början, för att få själva behållaren med batteriet. Men sedan är det bara att fylla på juice vid behov, det är alltså inte något man kastar bort och köper nytt. Man beräknar att man kan spara nästan 90% av kostnaderna, så de är inte bara hälsosammare.

När man ser på de olika varianter som Greatcig.se har till salu så förstår man varför dessa elektroniska cigaretter har blivit så populära. Det finns så mycket att välja på, en sådan variation av smaker. Vissa är verkligen hälsosammare eftersom de inte innehåller något nikotin. Men de flesta röker dessa cigaretter med nikotin, man uppskattar dock att många av de andra farliga ämnena i tobaken inte är närvarande.

Försäljningen av denna nya generationen cigaretter går stadigt uppåt. Eftersom man kan röka dem inomhus, det finns ännu inte så många lagar som reglerar detta, är de populära bland de som lider av alla restriktioner. De skadar inte andra och den vattenånga som bildas försvinner ganska snabbt ut i luften. Att man sedan sparar en hel del pengar är inte heller så illa, en bra anledning att sluta med vanliga cigaretter tycker många.