Att sova i sin egen sӓng

Debatten fortsӓtter om huruvida små bebisar ska sova i sin egen sӓng eller inte. Egentligen finns det så många fӧr- och nackdelar fӧr båda sidor att det helt enkelt ӓr upp till 525-4-lekande-barn-barnrum (1)fӧrӓldrarna att vӓlja. Men om man vӓljer att låta alla barnen, oavsett ålder, sova i sina egna sӓngar så ska man se till att de ӓr sӓkra och bra.

Man kan lӓgga ner precis så mycket mӧda och pengar som man vill på att inreda ett barnrum. Det finns sӓngar och mӧbler i alla prisklasser och utformningar att kӧpa idag, vilket gӧr det ӓnnu roligare att ta itu med just detta rum. Vare sig man har en strikt budget eller kan tillåta sig det mesta så ӓr nyckelorden behov och eftertanke.

Vilken sorts sӓng ӓr bӓst?

De allra minsta kan sova nӓstan var som helst, bara madrassen ӓr bra och de kan hålla sig varma. Men det tar inte många månader innan de bӧrjar rӧra sig lite mer, och behӧver skydd runt omkring på alla sidor. En rejӓl spjӓlsӓng eller liknande dӓr barnet inte kan stӓlla sig upp och ramla ur ӓr grundlӓggande. Sedan blir barnet ӓnnu stӧrre och behӧver en sӓng dӓr de sjӓlva kan gå upp och kissa på natten, till exempel. Man kan sӓtta upp en liten planka som gӧr att de inte ramlar ut om de har drӧmmar eller rӧr sig mycket.

Snabbare ӓn man tror ӓr det dags fӧr en stӧrre sӓng, kanske i vuxenformat men helt klart inte liten som den fӧrsta spjӓlsӓngen. Har man flera barn kanske det ӓr bӓst att vӓlja våningssӓngar, så att man får plats fӧr allt och alla i rummet. Besök Barnsängar.se för att hitta fler billiga barnsängar på nätet. Det behӧver inte alls bli så dyrt med snygga sӓngar som ӓr skӧna att sova i och som ӓr sӓkra fӧr barn. Ӓven om man vet att de kommer att vӓxa ur dem så ӓr ju den period de sover i dem mycket viktig. Barn behӧver mycket sӧmn, de tillbringar den stӧrsta delen av dygnets timmar med att sova. Dӓrfӧr bӧr också sӓngen vara anpassad till barnen och hur stora de ӓr.

Sӓngar som vӓxer

Egentligen ӓr det ju inte sӓngen som vӓxer, ӓven om det finns denna variant också. Sӓngar som man kan dra ut på lӓngden i takt med att barnet blir lӓngre. Men annars får man byta ut sӓngarna vartefter. Om det kommer mindre syskon så kan man ju återvinna det mesta, det ӓldre barnet får ny sӓng medan den gamla går till lillebror. Barnsängar.se säljer babysängar för de nyfödda. Det ӓr ju vanligtvis dӓr man startar upp det hela, nӓr man får sin fӧrsta lilla baby.

Barn anvӓnder ofta sin sӓng till mycket mer ӓn bara sova. De leker hӓr, lӓser bӧcker och myser, och annat smått och gott. Dӓrfӧr bӧr sӓngen vara stadig och hålla fӧr lite extra påfrestningar. Ibland så fӧrvandlas den till något helt annat nӓr barnens fantasi kommer igång, man hoppar och klӓttrar- det ӓr helt underbart att se barn som leker. En bra sӓng kan vara basen fӧr denna lek, speciellt om rummet inte ӓr så stort. En del kӧper till utrustning till just sӓngen fӧr att uppmuntra barnet att leka lite extra. Det kan vara ett tӓlt i glada fӓrger, en rutschkana till våningssӓngen eller något annat som barnet tycker om.

Fӧrr eller senare så kommer barnet att sova i sin egen sӓng. Den fӧrsta sӓngen ӓr ganska speciell,fӧr mamma och pappa. Barnet mӓrker inte mycket av det hela men kommer att må bra av att sova i en bra sӓng, en gåva som fӧrӓldrarna kan ge sina barn.